Kordyceps Fohow Sanbao Oral Liquid Eliksir Trzy klejnoty Feniks

chwilowy brak towaru

  • Producent: Fohow Health Products Co., Ltd, China
  • Kategoria: Preparaty ziołowe

Podstawowe elementy:
wyciąg z maczużnika chińskiego (Cordyceps sinensis)- 80%,wyciąg z lakownicy połyskującej (Ganoderma lucidum, Reishi) 8%, wyciąg z twardziaka jadalnego (Lentinula edodes, Shiitake)8%, miód himalajski.

Przy produkcji Eliksiru Fohow Sanbao zostały zaimplementowane nowoczesne metody rozdrabniania komórki i ekstrahowania: wielofunkcyjne ekstrahowanie w niskich temperaturach, rozdzielenie komponentów za pomocą wysokosprawnej chromatografii kolumnowej i zatężanie próżniowe. Przy produkcji tego preparatu znalazła też zastosowanie teoria projektowania molekularnego, umożliwiająca uzyskanie adekwatnej wzajemnej rozpuszczalności zróżnicowanych biologicznie aktywnych elementów, dobór energii związków chemicznych, wzajemnego kompletowania struktur przestrzeni molekularnej w celu osiągnięcia jeszcze lepszej przyswajalności artykułu poprzez organizm.

Sposób suplementacji:
Preparaty w postaci płynnej najlepiej spożywać w godzinach rannych (od 6 do 9 godz.) od razu po przebudzeniu. Przed spożyciem zaleca się przepłukać usta, oczyścić język z nalotu i wypić pól szklanki cieplej wody. Otwarty flakon należy przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Śniadanie można zjeść po upływie około pól godziny. W przypadku jednoczesnego zażywania kilku preparatów zawierających Cordiceps, pozostałe można przyjmować przed obiadem i kolacją.


Opakowanie zawiera: 4 flakony po 30 ml

Przechowywanie: Po otwarciu ampułkę przechowywać w lodówce.

Zalecane porcje dzienne preparatu: do 15 mililitrów dwa razy dziennie, wieczorem i rano.


Profilaktyczne używanie: "Eliksir Feniks" Trzy Klejnoty Fohow Sanbao Oral Liquid zaleca się w takich samych porcjach i cyklach, jak "Eliksir Feniks".
Dla dzieci prewencyjnie zwykle poleca się "Eliksir Feniks".

Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie używać jako substytut najróżniejszej diety. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla nieznacznych dzieci.

sprawdź więcej o Shiitake na blogu: Shiitake

Oryginalne produkty Fohow Feniks - tradycyjna Medycyna Chińska.

Producent:
FOHOW Health Products Co., Ltd., Chiny
245 Long xia road, Dou men district, Zhuhai, Guangdong province

Importer:
Fohow Polska Sp. Z.oo.,
ul. Kordiana 20,
04-451 Warszawa

Dystrybutor: e-Fohow.pl

Ganoderma lucidum (Lakownica błyszcząca, Linchzhi, Reishi) - cechy


1. Wpływa na udoskonalenie niepodatności organizmu, udoskonala funkcję systemu immunologicznego organizmu, utrzymanie prawidłowego stężenia cholesterolu LDL we krwi i na zdrowie układu krążenia.
2. Przyczynia się do naturalnych obronności immunologicznej.
3. Grzyby Reishi [wyciągi z grzybów Reishi] - mogą wspomóc system immunologiczny.
4. Pomaga obniżyć poziom cholesterolu.
5. Przyczynia się do utrzymywania dobrej funkcji krążenia. (Za:EFSA)

najbardziej zróżnicowaną grupą związków obecną w owocniku są polisacharydy. Jak dotąd udało się wyizolować oraz scharakteryzować ponad 150 pochodnych tych związków. Cały czas trwają jednak badania nad składem chemicznym rośliny. Najważniejszy wyizolowany polisacharyd oznaczono skrótem GSG (ang. Ganoderma lucidum obfites glucan). Dodatkowa analiza tej substancji wykazała,mieści ona w swym składzie D-glukozę.

Reishi rośnie dziko także w Europie. Jak głoszą przekazy, tradycja używania tego grzyba witalnego w medycynie chińskiej sięga około 4000 lat wstecz. Reishi jest nazywany w Azji również „grzybem nieprzemijalności", co na pewno nawiązuje do jego niezwykłych parametry, wywołujących obfite spowolnienie efektów starzenia. W Japonii grzyb ten nazywany jest „Reishi", a w Chinach „Ling Zhi".


Na podstawie przeprowadzonych badań ustalono, że grzyb ten posiada szczególnie dużo substancji aktywnych (o mnóstwo więcej aniżeli inne znane rośliny lecznicze). W zarodnikach obecne są węglowodany proste i złożone, aminokwasy, białka, związki nieorganiczne, triterpeny, glukozydy, olejki eteryczne i kwas askorbinowy. Ponadto występuje tu betaina, kwas stearynowy, kwas kokosowy, ergosterol i β-sitosterol. Zarodniki Ganodermy są także bogatym źródłem jonów nieorganicznych, takich jak: Mg2+, Zn2+, Ca2+ i Fe2+.
Owocnik natomiast gromadzi sterole, mleczany, polisacharydy i triterpeny. Bogaty jest także w kwasy ganoderowe: A, B, C, D, E, F i G.

Ze względu na rzadkość występowania grzybów Reishi poprzez całe tysiąclecia były one nadzwyczaj trudno przystępne, a z powodu ich walorów leczniczych oraz uznawanie ich za talizman broniący osobę albo domostwo przeciw złym duchom, uznano je wyżej od złota. Badania naukowe i kliniczne, pozwoliłyby na potwierdzenie właściwości leczniczych tych grzybów. Cykl hodowli tych grzybów jest nad wyraz trudny, wieloetapowy i czasochłonny. Hodowlę prowadzi się w lasach spełniających wszystkie oczekiwania klimatyczne oraz na trafnej glebie w zaprojektowanych cieplarniach.

W klasycznej Medycynie Chińskiej zioła i inne rośliny są częściej używane w leczeniu najróżniejszych schorzeń aniżeli ma to miejsce w Europie. Od dwudziestu lat prowadzi się w Chinach i Japonii intensywne badania nad grzybem Ling Zhi. W Chinach grzyb ten użytkowany jest w leczeniu od ponad trzech tysięcy lat.


We współczesnej medycynie chińskiej lakownicy używa się w celu wzmacniania siły organizmu. W Chinach grzyb ten jest znany pod nazwą Ling Zhi i uważany jest za symbol nieśmiertelności. Wykorzystuje się go również nad wyraz nieraz jako motyw zdobienia. W krajach wschodniej Azji natomiast z Ganodermy wyrabia się talizmany, których zadaniem jest ochrona właściciela i jego domu przed nieszczęściem.

Shiitake (Twardziak jadalny, Lentilula edodes)

Uprawa twardziaka jadalnego ma niezwykle długą historię. Rozpoczęto ją w Chinach około roku 1100 n.e., a następnie została rozpropagowana w Japonii. Obecnie największym producentem twardziaka na świecie są Chiny. Szerokie zainteresowanie konsumentów, postęp biologiczny i techniczny w uprawie sprzyjają wzrostowi produkcji grzybów, w tym twardziaka, na świecie.

Lentinula edodes jest także znany pod japońską nazwą zwyczajową „shiitake". Termin shiitake lub shii-take po-chodzi od „shii" lub „shiia" – japońskiej nazwy rodzajowej drzewa Quercus cuspidata (Passania cuspidata), na którym grzyb ten występuje w warunkach naturalnych,, a także „ta-ke", co po japońsku oznacza grzyb.

Twardnik japoński jest gatunkiem grzyba z rodziny Omphalotaceae należącej do rzędu pieczarkowców (Agaricales). Jest więc spokrewniony z korzystnie znaną pieczarką dwuzarodnikową (Agaricus bisporus), powszechnie uprawianą i przystępną w sprzedaży. Twardnik pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i naturalnie występuje najczęściej w Japonii, Korei, Chinach, Wietnamie, Tajlandii. Spotkać go można także na Borneo, Filipinach czy w Papui Nowej Gwinei.

Shiitake stanowi bogate źródło wielu witamin i pierwiastków. Dostarcza także niezbędnych aminokwasów i wielu związków bioaktywnych. Świeże owocniki tego grzyba zawierają 88–92% wody, białko, tłuszcze, cukry i witaminy i związki mineralne, natomiast suszone są wyjątkowo bogate w węglowodany i białko.

Owocniki L. Edodes są dobrym źródłem witamin, głównie z grupy witamin B (B1, B2, B12). Wyjątkowo wysoka jest w nich zawartość niacyny, kwasu foliowego, a także ryboflawiny (witamina B2), której ilość jest pokaźniejsza aniżeli w warzywach. Zawierają także witaminę C.

Podobnie jak inne grzyby, ma dużą zdolność do kumulowania różnych pierwiastków. W porównaniu z innymi grzybami twardziak jadalny znamionuje się nad wyraz dużą zawartością wapnia, oraz w znaczących ilościach posiada potas, magnez, sód, cynk i fosfor.

Z preparatów złożonych uzyskiwanych z grzybni L. Edodes niezwykle znaczne są dwa:
LEM – wyciąg wodny otrzymany z grzybni shiitake hodowanej na podłożach stałych. Skład ekstraktu jest złożony. Posiada on aminokwasy, witaminy, polisacharydy o przeróżnej strukturze, glikoproteiny, polifenole, ergosterol. Do substancji czynnych tego wyciągu należą też rozpuszczalne w wodzie ligniny.
LAP – nierozpuszczalna w alkoholu frakcja, uzyskiwana przez wytrącanie z wodnego wyciągu (LEM) etanolem w stosunku objętościowym 4:1 (etanol/woda). Ekstrakt ten
posiada dużo zróżnicowanych części m. In. Lentioninę i frakcje polisacharydowe o różnorodnej budowie.

Źródła:
1. GRZYBY REISHI – „LEK NA NIESMIERTELNOŚĆ"? Autorzy: Hubert Podgórny, Mateusz Bedus, Opiekun: dr inż. Marta Pisarek, SKN Ekologów, PWSZ Krosno Ul. Kazimierza szerokiego 6, 38-400 Krosno
2. Kosmos. Problemy nauk biologicznych. Tom 60, 2011, Numer 3-4, (292-293), Strony 483-490, „SKŁAD, WARTOŚĆ ODŻYWCZA i właściwości ZDROWOTNE GRZYBÓW POZYSKIWANYCH ZE STANOWISK NATURALNYCH"
3. Www.grzybylecznicze.pl/reishi
4. Anna Grys, Elżbieta Hołderna-Kędzia, Zdzisław Łowicki, Ganoderma lucidum – grzyb o cennych właściwościach farmakologicznych, Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich w Poznaniu, Dyrektor Instytutu: prof. Dr hab. Grzegorz Spychalski
5. Www.neuroexpert.org/wiki/reishi-ganoderma-lucidum
6. Biologia, właściwości żywieniowe i uprawa twardziaka jadalnego Lentinula edodes(BERK.) SING., Marek Siwulski, Jolanta Lisiecka, Krzysztof Sobieralski, Iwona Sas-Golak, Agnieszka Jasińska, Katedra Warzywnictwa, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
7. Biotechnologia grzybów. Użycie w farmacji i suplementacji. Jadwiga Turło, Katedra i Zakład technologii Leków i Biotechnologii Farmaceutycznej, Warszawski Uniwersytet Medyczny.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Preparaty ziołowe