Len mielony, ziolo poj, (H.Lublin), 100 g

chwilowy brak towaru

  • Producent: herbapol-lublin s.a.
  • Kategoria: Zioła lecznicze

LEN MIELONY wykonany jest ze dokładnie wyselekcjonowanej odmiany lnu złotego bogatego w mikro- i makroelementy, białka, substancje śluzowe i błonnik. Spożywanie zmielonych nasion lnu, w przeciwieństwie do całych nasion siemienia lnianego, zezwala na pełne użycie poprzez organizm człowieka ich cennych cechy.



Skład:

len złoty mielony podwójnie odolejony



wyodrębnionia:

LEN MIELONY stanowi wartościowe, a jednocześnie szybkie i łatwe uzupełnienie codziennej diety w podstawowe elementy odżywcze. Stosowny proces technologiczny likwiduje typowy oleisty posmak lnu i zmniejsza wartość energetyczną spożywanych nasion.



Sposób użycia:

W zależności od potrzeb:

1. Do bezpośredniego spożycia:

- na ciepło: 1 łyżeczkę lnu zalać 1 szklanką gorącej wody albo mleka; mieszać dynamicznie ok. 1 minuty do uzyskania lekko zagęszczonej konsystencji, spożywać od razu lub po przestudzeniu.

- na zimno: 1 łyżeczkę lnu dodać do soku owocowego, jogurtu, naparu ziołowego i wymieszać, lub dodać do lodów, owoców lub innego deseru, musli, płatków śniadaniowych.

2. Do przyrządzenia zup i sosów zamiast mąki:

- len rozrobić z niewielką ilością wody, sosu albo zupy; dodać do potrawy, zagotować.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Zioła lecznicze